Ultima oră
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”
Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor
Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!” Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!”
Surpriză la Roma! Pe cine va înfrunta Alexander Zverev în finală Surpriză la Roma! Pe cine va înfrunta Alexander Zverev în finală

Brazilia îl omagiază pe legendarul Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea sa

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21577675/1/senna.jpg

Brazilia îl omagiază, miercuri, pe legendarul său pilot de Formula 1 Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea sa, survenită la 1 mai 1994, în timpul unei curse pe circuitul de la Imola, în urma unei ieşiri în decor, relatează AFP.

La exact treizeci de ani de la moartea lui Ayrton Senna, Brazilia aduce un omagiu unuia dintre cei mai mari idoli ai săi, o mândrie naţională a cărei aură este comparabilă cu cea a "Regelui" Pele. Fanii triplului campion mondial de Formula 1 (1988, 1989 şi 1991) sunt aşteptaţi să vină pe tot parcursul zilei de 1 mai în faţa mormântului său din cimitirul din Sao Paulo, oraşul său natal, unde a fost înmormântat în 1994, la vârsta de 34 de ani, după tragicul accident suferit pe circuitul italian de la Imola.

"Era un tip simplu, la fel ca noi"

Ca în fiecare an de la moartea sa, o cursă de alergare a fost organizată pe circuitul Interlagos, tot în Sao Paulo, unde a câştigat de două ori la sfârşitul carierei sale, în 1991 şi 1993. În ultimele zile, la televiziunile locale au fost difuzate emisiuni de omagiere a celui care a dat numele multor străzi braziliene.

O expoziţie itinerantă intitulată "Eu, Ayrton Senna da Silva - 30 de ani" îşi deschide miercuri porţile la Rio de Janeiro, după ce a vizitat alte câteva oraşe braziliene. În cadrul acestei expoziţii, vizitatorii pot asculta vocea pilotului care povesteşte cele mai importante momente din viaţa şi cariera sa, cu ajutorul inteligenţei artificiale.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele