Ultima oră
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”
Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor
Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!” Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!”
Surpriză la Roma! Pe cine va înfrunta Alexander Zverev în finală Surpriză la Roma! Pe cine va înfrunta Alexander Zverev în finală

VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21575419/2/profimedia-0869455198.jpg

Borussia Dortmund a câştigat pe teren propriu, scor 1-0, cu formaţia franceză PSG, în manşa întâi a celei de a doua semifinale a Ligii Campionilor.

Borussia a controlat începutul meciului şi Donnarumma a intervenit la şutul lui Marcel Sabitzer, din minutul 13. Gazdele însă au reuşit să deschidă scorul în minutul 36, când Fullkrug a primit o pasă peste apărarea franceză, a preluat, a intrat în careu şi a înscris cu stângul. Dortmund a încheiat repriza în atac, Sabitzer şutând din careu, însă Donnarumma a avut o nouă intervenţie excelentă.

După reluare, parizienii au trecut pe lângă egalare la dubla ocazie din minutul 51. Mbappe a trimis în bară, faza a continuat, iar mingea a ajuns în cele din urmă la Hakimi, care a lovit şi el bara.

Fabian Ruiz a ratat o nouă ocazie pentru oaspeţi, în minutul 56, la centrarea lui Marquinhos, iar gazdele au replicat prin pătrunderea lui Jadon Sancho, care a pasat în faţa porţii de unde Fullkrug a trimis peste poartă. În minutul 72 Mbappe a lobat pentru Dembele, însă acesta a şutat slab şi Kobel a respins. Tot Dembele a trimis peste poartă din poziţie ideală, în minutul 80, dar Borussia s-a impus cu 1-0 şi merge la Paris, pentru returul din 7 mai, cu prima şansă de calificare în finală.

 

Borussia Dortmund - PSG 1-0 (Fulkurg 36), în direct la Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson - Hummels - Schlotterbeck - Maatsen, Can - Sabitzer, Adeyemi - Brandt - Sancho, Fulkurg
  • PSG: Donnarumma, Hakimi - Marquinhos - Hernandez - Mendes, Zaire-Emery - Vitinha - Ruiz, Dembele - Mbappe - Barcola

Minutul 90+4: Final de meci! Dortmund se impune 1-0.

Minutul 72: Maatsen îl scapă pe Dembele din marcaj. Kobel are o paradă de senzaţie la şutul francezului.

Minutul 60: Sancho trece elegant de un adversar şi scoate la Fulkurg, care reia din 7 metri peste poartă.

Minutul 51: Mbappe reia cu efect de lângă Sabitzer în bară. Pe respingere, mingea ajunge la Hakimi, care reia de asemenea în stâlpul porţii.

Minutul 45+4: Pauză! Dortmund conduce cu 1-0.

Minutul 44: Donnarumma scoate fabulos la şutul din prim trimis de Sabitzer.

Minutul 36: GOL Dortmund! Fulkurg păcăleşte pasul la offside şi marchează cu o execuţie din careu.

Minutul 11: Dembele reia în forţă de la 20 de metri puţin pe lângă poartă.

Minutul 1: A început partida!

------------------------------------

Echipele Paris Saint-Germain şi Borussia Dortmund s-au calificat, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au eliminat formaţiile FC Barcelona, respectiv Atletico Madrid. PSG s-a impus, scor 4-1, iar Borussia cu 4-2.

În meciul arbitrat de Istavn Kovacs, PSG s-a impus prin golurile marcate de Dembele (40), Vtinha (54) şi Mbappe (41, 89). Pentru FC Barcelona a punctat Raphinha, în minutul 12, iar Araujo a fost eliminat în minutul 29.

În tur, scorul a fost 3-2 pentru catalani.

În timp ce PSG a întors soarta meciului împotriva Barçei graţie golului lui Vitinha, Xavi şi-a pierdut cumpătul şi a contestat prea vehement decizia arbitrului Istvan Kovacs, în special lovind furios un panou al Ligii Campionilor aflat în apropiere ( minutul57). După acest gest, arbitrul a decis, în mod logic, să îl elimine.

La meciul Atletico - Borussia, germaniii s-au calificat după 4-2 în retur şi 2-1 în tur.

Pentru Atletico au marcat Hummels (49 - autogol) şi Correa (64).

Golurile germanilor au fost înscrise de Brandt (34), Maatsen (39), Fullkrug (71) şi Sabitzer (74).

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri