Ultima oră
Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”
Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor
Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!” Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!”

Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 3 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21579999/1/lehe.jpg

Tenismanul canadian Felix Auger-Aliassime s-a calificat vineri seara în finala turneului ATP 1000 de la Madrid, după ce Jiri Lehecka, adversarul din semifinale, a abandonat invocând probleme medicale. Este al treilea abandon de care profită canadianul în drumul spre finala madrilenă.

După ce a câştigat pe teren un singur meci din ultimele trei, cel din optimi, cu norvegianul Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime a profitat de un nou abandon pentru a se califica în finala turneului ATP 1000 de la Madrid.

Felix Auger-Aliassime (23 de ani, locul 35 ATP) a disputat semifinala de la Madrid în compania cehului Jiri Lehecka (22 de ani, locul 31 ATP). Acesta din urmă s-a lovit la spate în timpul partidei şi a dat mai întâi semne că are dureri, apoi a început să se mişte din ce în ce mai greu şi a şchiopătat. După cel de-al şaselea game, la scorul egal de 3-3, cehul a cerut să poată pleca la vestiar pentru scurt timp şi a rămas acolo 8 minute. Revenit pe teren, Lehecka a renunţat la mijlocul celui de-al şaptelea game, la scorul de 30-15 în favoarea lui.

A îngenuncheat pe teren, apoi a decis să abandoneze şi a plecat spre fileu, unde Auger-Aliassime l-a îmbrăţişat. Canadianul s-a calificat în finală, unde îl va înfrunta pe rusul Andrei Rublev, însă parcursul lui la Madrid merită amintit.

Felix Auger-Aliassime a început turneul din capitala Spaniei cu o victorie în primul tur, la japonezul Nishioka, şi a trecut în turul al doilea de italianul Mannarino. În 16-imi, canadianul a beneficiat de abandonul cehului Jakub Mensik, în setul al doilea, la 6-1, 1-0 pentru Auger-Aliassime. A urmat victoria cu 6-4, 7-5 obţinută în optimi la Ruud, pentru ca în sferturi Felix să se califice fără joc în semifinale după ce italianul Jannik Sinner s-a retras, din motive medicale. În semifinale a venit abandonul lui Lehecka, iar Felix Auger-Aliassime va disputa prima sa finală din acest an.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele