Ultima oră
Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi s-a vândut la licitaţie pentru o sumă astronomică Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi s-a vândut la licitaţie pentru o sumă astronomică
VIDEO | Fiorentina - Napoli 2-2. Fosta campioană nu mai are şanse la cupele europene VIDEO | Fiorentina - Napoli 2-2. Fosta campioană nu mai are şanse la cupele europene
Cole Palmer a fost ales cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Premier League Cole Palmer a fost ales cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Premier League
MM Stoica a anunţat prima plecare a verii de la FCSB. ”Dacă nu cumva a şi semnat” MM Stoica a anunţat prima plecare a verii de la FCSB. ”Dacă nu cumva a şi semnat”
S-a amuzat copios când a auzit discursul lui Schumacher! ”Ai jucat un meci de baraj cu Botoşani, nu ai jucat cu Bayern, Manchester City sau cu Chelsea” | VIDEO EXCLUSIV S-a amuzat copios când a auzit discursul lui Schumacher! ”Ai jucat un meci de baraj cu Botoşani, nu ai jucat cu Bayern, Manchester City sau cu Chelsea” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Bogdan Andone se aştepta să aibă un meci foarte greu cu Mioveni. ”Cu acest rezultat avem prima opţiune” VIDEO | Bogdan Andone se aştepta să aibă un meci foarte greu cu Mioveni. ”Cu acest rezultat avem prima opţiune”

Regulile FIFA privind transferurile ar putea încălca reglementările UE

Fotbal Internațional Publicat pe 1 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21577543/1/fifa.jpg

Unele dintre regulile FIFA privind transferurile de jucători ar putea încălca reglementările Uniunii Europene, deoarece interferează cu relaţiile contractuale dintre jucători şi cluburi, a declarat un consilier al instanţei supreme europene, potrivit bbc.com.

Avocatul general Maciej Szpunar a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) că anumite norme "sunt de natură restrictivă şi pot fi justificate doar în circumstanţe specifice". El a adăugat că aceste reguli pot limita capacitatea unui club de a cumpăra jucători şi pot să împiedice concurenţa pe piaţa transferurilor.

Cazul a fost înaintat la CJUE de fostul jucător din Premier League Lassana Diarra, care a semnat pentru Lokomotiv Moscova în 2013, dar căruia i-a fost reziliat contractul un an mai târziu.

Fostul mijlocaş al echipelor Chelsea, Arsenal şi Portsmouth susţine că transferul la clubul belgian Charleroi a eşuat din cauza faptului că se temea că va trebui să plătească o compensaţie lui Lokomotiv, conform regulilor FIFA.

Diarra a declarat că regulile forului mondial, conform cărora un nou club ar fi responsabil în comun cu el pentru plata compensaţiilor către Lokomotiv, i-au împiedicat eforturile de a-şi găsi o altă echipă.

Ulterior, el a dat în judecată FIFA şi Federaţia Regală Belgiană de Fotbal la un tribunal belgian solicitând daune şi şase milioane de euro.

Instanţa belgiană a cerut îndrumare CJUE, iar Szpunar, alături de avocaţii lui Diarra, au recomandat judecătorilor să ia partea jucătorului atunci când CJUE se va pronunţa în lunile următoare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri