Ultima oră
Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga Ovidiu Popescu s-a decis! Pleacă de la FCSB şi semnează cu o rivală din Superliga
Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea Mihai Stoica a făcut anunţul aşteptat de toţi fanii! Când revine FCSB în Ghencea
Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente Carlos Tevez renunţă la funcţia de antrenor al echipei Independiente
Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni” Jucătorul FCSB-ului, cerut cu insistenţă de Marius Şumudică la echipa naţională: „Unul dintre cei mai buni”
Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor Dan Şucu poate da lovitura pe piaţa transferurilor! De la Rapid, direct în Liga Campionilor
Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!” Fanii lui Dinamo, mesaj războinic înainte de barajul cu Csikszereda: „Venim 10.000!”

Sportivilor ucraineni li s-a spus să evite orice contacte cu ruşii la Jocurile Olimpice de la Paris

JO 2024 Publicat pe 3 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21579295/1/olympic-flag-3.jpg

Sportivii ucraineni au fost îndemnaţi de şefii lor să nu aibă niciun contact cu omologii lor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris din iulie şi august, relatează The Guardian.

Ucraina ameninţase că va boicota Jocurile după ce Comitetul Olimpic Internaţional a decis că ruşii şi belaruşii care nu susţin în mod deschis invadarea Ucrainei şi nu au legături în armată pot concura ca neutri.

Kievul a optat acum să participe, fără tragere de inimă.

Însă, conform recomandărilor publicate joi, orice contact cu „reprezentanţii statelor agresoare” în interiorul şi în afara locurilor olimpice este descurajat. Acest lucru este menit să evite posibile „provocari”, conform Kyiv Independent.

De asemenea, sportivii ucraineni nu ar trebui să ia parte la discuţiile cu olimpicii din Rusia şi Belarus pe reţelele de socializare, a declarat Comitetul Olimpic Ucrainean.

Pentru ceremoniile de premiere, ucrainenii sunt îndemnaţi să păstreze distanţa faţă de ruşi sau belaruşi şi să evite distribuirea de fotografii sau videoclipuri.

De asemenea, sportivii ucraineni ar trebui să se abţină de la conferinţe de presă comune, interviuri şi transmisiuni în direct, cu excepţia cazului în care acestea au legătură directă cu competiţii.

Într-o altă recomandare, Comitetul Olimpic al Ucrainei doreşte ca sportivii săi să raporteze încălcările cerinţei de neutralitate de către ruşi şi belaruşi.

Jocurile Olimpice de vară sunt programate să aibă loc în capitala Franţei în perioada 26 iulie - 11 august.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele